Skolinspektionen ska kartlägga pandemins påverkan på elever

REGERINGSUPPDRAG. Skolinspektionen ska nu utreda pandemins konsekvenser för elevers förutsättningar och hälsa. I en av inspektionerna ska det göras digitala klassrumsobservationer. 

Foto: Janerik Henriksson/TT
Rebecka Prahl

Skolinspektionen har fått i regeringsuppdrag att se över pandemins konsekvenser för elevers förutsättningar att nå målen samt elevers hälsa.

Myndigheten kommer att göra totalt åtta distansinspektioner under 2021. Katarina Nyström är projektledare för uppdraget på Skolinspektionen. 

– Vi kommer rikta in oss på elevgrupper som haft det svårare med distansundervisning, även om vi också kommer gå brett och titta på hur det fungerar för alla elever, säger hon till Altinget. 

Fördjupningar i program som haft svårigheter

– Vi kommer också att göra en fördjupning i språkintroduktion som vi tidigare kunnat se har varit ett program som har haft särskilda svårigheter med distansundervisning, säger Katarina Nyström.

Ska vara med på distans

Myndigheten kommer denna gång också prata med lärare i de mindre distansinspektionerna. I en av distansinspektionerna ska det göras klassrumsobservationer på distans.

Läs hela artikeln om Skolinspektionens regeringsuppdrag på Altinget Utbildning, teckna provabonnemang här


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024