Lindes (S) statssekreterare till LKAB

Niklas Johansson, närmast från tjänsten som statssekreterare åt utrikeshandelsminister Ann Linde (S), blir ny kommunikationsdirektör på LKAB.

– Jag hälsar Niklas välkommen som kommunikationsdirektör. Det är en viktig markering att vi nu lyfter upp klimatfrågan som en viktig del inte bara i vårt interna arbete utan också i vår externa kommunikationsverksamhet, säger Jan Moström, vd och koncernchef på LKAB, i ett pressmeddelande.

Niklas Johansson kommer närmast från uppdraget som statssekreterare hos Ann Linde (S) när hon var utrikeshandelsminister. Dessförinnan tjänstgjorde Johansson som statssekreterare åt Mikael Damberg (S) under hans period som närings- och innovationsminister.

– LKAB är i dag en föregångare inom gruvindustrin inte minst när det gäller den alarmerande klimatfrågan. Samtidigt menar jag att vi har en skyldighet att inför omvärlden berätta om det arbete vi gör och de förutsättningar som gäller för oss. Det känns verkligen roligt att börja på LKAB, säger Niklas Johansson i ett pressmeddelande. 

Efterträder annan S-veteran

Niklas Johansson efterträder Bo Krogvig, som också han har en gedigen bakgrund inom Socialdemokraterna. Bo Krogvig blir i stället ny direktör i vd-staben Strategiska projekt inom samma bolag.

– Jag känner Bo väl efter vårt snart femåriga samarbete. Bo kommer att hantera en rad frågor som är av strategisk betydelse för LKAB, säger Jan Moström, vd och koncernchef på LKAB, i ett pressmeddelande.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024