Marinchefen utses till Årets inspiratör

Försvarsmaktens marinchef Ewa Skoog Haslum får priset som Årets inspiratör.

Josefin Lingström

Framtidsverket är en verksamhet som arbetar med att säkra kompetensförsörjningen inom offentlig sektor för att stärka och bibehålla Sveriges välfärd. Varje år anordnar de framtidsgalan där de delar ut pris i flera olika kategorier.

Ewa Skoog Haslum nominerades och vann Årets inspiratör med motiveringen: ”Hon är en individ som banar nya vägar och inspirerar fler kvinnor till en karriär i Försvarsmakten. Ewa visar att en kvinna kan ta sig till toppen i en av de mest mansdominerade organisationerna”.

– Självklart är jag både glad och överraskad över den här utmärkelsen. Det är alltid roligt att få uppmärksamhet och att vara en inspiratör för andra känns väldigt hedrande. Att jag är kvinna är ju uppenbart, men jag tycker inte att det är något att göra affär av. Jag ser det som att kompetens inte hänger ihop med vilket kön man tillhör. Jag vill självklart se fler kvinnor i Försvarsmakten och på så sätt kanske jag kan vara ett föredöme för andra, säger Ewa Skoog Haslum i ett pressmeddelande om priset.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024