Årets miljöhjältar är korade

Floraväktarna, Våra barns klimat och Fältbiologerna utses till Årets miljöhjältar av Världsnaturfonden WWF.

Organisationen Floraväktarna får priset i kategorin biologisk mångfald.

"Utan er – mindre flora och en fattigare svensk natur”, skriver juryn i sin motivering.

– Priset är en välbehövlig boost i det tuffa och ibland motiga arbetet med att bevara biologisk mångfald, säger Sofia Lund som är nationell samordnare för Floraväkteriet i ett pressmeddelande.

Vinnaren  i kategorin klimat är Våra barns klimat.

"Med outtröttligt driv och kraft kämpar de för att skapa en hållbar värld till våra barn och barnbarn", skriver juryn bland annat i sin motivering.

–Vi är oerhört stolta och glada över priset Årets miljöhjälte. Det känns extra roligt att uppmärksammas, eftersom organisationen drivs nästan helt ideellt av 25 föräldrar med superkrafter, säger Frida Berry Eklund, talesperson för Våra barns klimat i ett pressmeddelande.

Korade som vinnare i kategorin Årets unga miljöhjälte är Fältbiologerna, Naturskyddsföreningens fristående ungdomsorganisation.

”Ni behövs, ni är starka, ni är vår framtid”, säger juryn i sin motivering.

– Vi växer upp i en tid av skenande klimatkris och artdöd. Därför tar vi kampen – från hemmaskogens hotade dofttickor till Europas enorma kolgruvor. När barn och unga engagerar sig kan vi förändra världen, säger Tove Lönneborg, ordförande för Fältbiologerna.

Årets Miljöhjälte instiftades år 2010 och lyfter personer eller organisationer som gör skillnad för miljön genom ideellt arbete.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024