Om  
Peter Fredriksson

Alla lärare i Sverige tilldelas pris

Guldäpplejuryns Särskilda pris 2020 tilldelas den samlade svenska lärarkåren. 

Ditte Roslund

Enligt juryns motivering har Sveriges lärare klarat av att möta den förändrade undervisningssituationen som coronapandemin krävt, med en kombination av undervisning i klassrummet och digital undervisning.  

– Runt om i världen stängde man ner skolor och undervisning. I Sverige ställde man om. Distansundervisning på gymnasiet från en dag till en annan och undervisning under exceptionella förhållanden i grundskolan hela våren, säger Peter Fredriksson, Skolverkets generaldirektör och prisutdelare av Guldäpplejuryns Särskilda pris 2020, i ett pressmeddelande. 

Guldäpplejuryns Särskilda pris delas ut till en eller flera personer som har uträttat betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it och medier. Priset delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs minne.

Nämnda personer

Peter Fredriksson

Tidigare generaldirektör Skolverket
Utbildad ämneslärare i svenska och historia, skolledarhögskolan och skolchefsutbildning

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024