Anders Forsberg (SD) lämnar riksdagen

Anders Forsberg, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, avsäger sig sina politiska uppdrag. 

Ola Hjalmarsson

– Det här beslutet är fattat på mitt initiativ i samråd med gruppledningen. Min förhoppning är att jag med min erfarenhet och kunnande även fortsatt ska kunna bistå partiet framförallt i arbetet med Miljö- och jordbruksfrågor, kommenterar Forsberg i ett pressmeddelande.

Forsberg har sedan några månader tillbaka tagit en paus från sitt arbete i riksdagen efter att ha åtalats för grov förskingring.

– Anders har låtit sitt omdöme brista på ett sätt vi ser mycket allvarligt på. Vi är överens om att det inte längre är möjligt för honom att fortsätta verka som politiker. Samtidigt besitter Anders stor kompetens inom sitt område och har under långt tid byggt upp ett unikt kontaktnätverk. Partiet kommer även fortsatt ha möjlighet att konsultera honom vid behov, kommenterar Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024