Björn Söder kan förlora uppdraget som partisekreterare

Kan komma att ersättas av Richard Jomshof.

Ola Hjalmarsson

Björn Söder kommer att förlora sitt uppdrag som Sverigedemokraternas partisekreterare när partistyrelsen samlas den 26 januari, enligt Expressen. Jimmie Åkesson meddelar i ett mail till tidningen att frågan om byte av partisekreterare varit aktuell sedan hösten 2013, och att han klargjort att processen med att byta partisekreterare inte skulle stanna upp på grund av hans frånvaro. 

Björn Söder har å sin sida internt till partiet gett uttryck för vikten av att "behålla kontinuiteten" tills det att Jimmie Åkesson är tillbaka i rollen som partiledare.

Henrik Vinge, pressekreterare åt Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson, bekräftar för Expressen att Richard Jomshof är den kandidat som står närmast till hands för att ersätta Björn Söder som partisekreterare.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024