Om  
Jacob Färnert

Bostadsgaranti avgjorde kampen om Årets studentstad

Kristianstad utses till Årets studentstad 2024 i Sveriges förenade studentkårers (SFS) årliga rankning. 

Rebecka Prahl

SFS motiverar valet med goda kommunikationer, välkomnande bostadssituation och samverkan mellan studenter, lärosäte, offentliga aktörer och näringsliv.

– Kristianstad har särskilt utmärkt sig som en stad som välkomnar sina studenter. Genom stadens bostadsgaranti och andra insatser för bostadssituationen kan alla studenter få en trygg start på studierna. Tack vare samarbetet med resten av staden blir studenter också en integrerad del av stadens utveckling, vilket gör att många vill stanna kvar efter studierna. Från studenternas sida är vi glada att kunna hylla det arbetet, säger Jacob Färnert, Sveriges förenade studentkårers ordförande, i ett pressmeddelande.

Ur motiveringen

I Kristianstad kan studenterna åtnjuta en välkomnande bostadssituation kombinerat med goda kommunikationer. Kristianstad har fått grön markering i SFS årliga bostadsrapport tre år i rad. För studenterna finns det bostadsgaranti och hyreskostnaderna hålls på en rimlig nivå. Många studentbostäder erbjuder också 10-månadershyra.

En smart bostadsportal har utvecklats för att förenkla processen för studenterna. Det finns en närhet till naturen med både parker, skogar, sjöar och hav. 

Nämnda personer

Jacob Färnert

Tidigare ordförande Sveriges förenade studentkårer (SFS)
Pol. kand i statsvetenskap (Uppsala uni., 2020)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024