Fem delar på Lärkanpriset 2015

Fem författare prisades i var sin kategori, och Erika Tengrud hedrades med Lärkungepriset.

Ola Hjalmarsson

Richard Hultén fick priset i kategorin Förskola/Lågstadium. Juryn framhåller i sin motivering att Richard Hulténs styrka är att skapa "vardagsnära, varma texter som berör".

Lärkanpriset i kategorin Mellanstadium gick till Ulf Eskilsson. Han har arbetat som lärare på mellanstadiet i över 20 år och har skrivit läromedel i svenska, matematik och no-ämnen.

Priset i kategorin Högstadium tilldelades KG Johansson, som sedan 1985 har skrivit ett sextiotal böcker inom musikpedagogik.

Börge Ring tilldelades årets Lärkanpris i kategorin Gymnasium med motiveringen att han "i sina läromedel i religionskunskap och svenska strävar efter att göra kunskapen, via texten, tillgänglig och uppgifterna intressanta och närliggande."

Siv Strömquist tilldelades priset i kategorin Universitet/Högskola. Hennes böcker, med fokus på språkvård och skrivande, har fått stor spridning bland lärare och studenter på universitet och högskolor runt om i landet.

Lärkungepriset, som sedan förra året ges till en debutant inom området, gick i år till Erika Tengrud för "Matteresan", läroböcker i matematik som är anpassade för elever inom grundsärskolan åk 7-9. 

Pristagarna tog emot sina priser från gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S) under en prisutdelning på Skolforum i Göteborg.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024