Finska myndigheter utsatt för cyberattack

Sedan onsdagskvällen var det problem att nå finska myndigheters webbsidor. IT-myndigheten Valtori kan nu bekräfta att det orsakats av en stor överbelastningsattack.

Josefin Lingström

Det var först polisen och skattemyndigheten som larmade om att det var störningar på deras egna webbsidor. Andra myndigheter vittnade sedan om samma sak. Problemet fortsatte under torsdagen. Valtori, Statens center för informations- och kommunikationsteknik, meddelade att problemet nu är åtgärdat men att man följer läget.

DDOS-attack

Valtori kan även bekräfta att systemen utsattes för en överbelastningsattack, en så kallad DDOS-attack. Det innebär att man hindrar åtkomsten till webbsidan genom att rikta stora mängder datatrafik från ett nätverk av datorer mot webbsidan.

Under förra året utsattes finska myndigheter av en liknande attack mot sina myndigheter.

 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024