Första folkhögskolan i Sverige att utfärda akademisk examen

Brunnsviks folkhögskola blir först i landet med att beviljas tillstånd att utfärda konstnärlig högskoleexamen i musik med inriktning mot musikskapande.

Utbildningen kommer att vara tvåårig och omfatta 120 högskolepoäng med inriktning kreativt musikaliskt skapande. Den kommer att ha plats för 30 studenter.

– Brunnsviks folkhögskola har de förutsättningar som krävs för att få utfärda en konstnärlig högskoleexamen, och jag är glad att kunna meddela att regeringen beviljar ansökan om tillstånd för konstnärlig högskoleexamen i musik med inriktning mot musikskapande. Det är första gången en folkhögskola får ett sådant tillstånd, säger Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande.

Den nya utbildningen kommer att starta tidigast hösten 2021.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024