Från Fores till UNT:s ledarsida

Tove Hovemyr, samhällspolitisk expert på tankesmedjan Fores, blir Upsala Nya Tidnings nya debattredaktör och ledarskribent.

Tove Hovemyr
Tove HovemyrFoto: Klara Nyth Stålberg/UNT
Miranda Olsson

I över sju år har Tove Hovemyr arbetat för tankesmedjan Fores. Hon började som praktikant och har därefter jobbat sig uppåt inom organisationen. De senaste åren har Hovemyr varit samhällspolitisk expert.

Nu lämnar hon tankesmedjan för Upsala Nya Tidning (UNT) där hon tillträder som ny debattredaktör och ledarskribent.

– Med Tove får vi den pusselbit som saknas för att nå ut bredare i Uppsala. Hennes erfarenhet av skrivande och digital opinionsbildning kommer att göra stor skillnad i arbetet med att opinionsmaterialet förblir engagerande och relevant, säger Karl Rydå, politisk chefredaktör, i ett pressmeddelande.

Tove Hovemyr kommenterar jobbytet i ett inlägg på Linkedin

”På UNT vill jag fortsätta att stärka självförtroendet hos liberalt sinnade med ledarsidans spalter och möjliggöra en spänstig politisk debatt på debattsidan som är till gagn för läsarna. Och som född och uppvuxen Uppsalabo där UNT alltid legat på köksbordet känns det såklart extra fint att få komma hem”, skriver hon.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024