Fredrick Federley (C) kandiderar till ordförande för ALDE

Söker den liberala partigruppens stöd i ett brev.

Ola Hjalmarsson

Fredrick Federley ställer upp i valet av ordförande för den liberala partigruppen ALDE. Det erfar HelaHälsinglands ledarsida. I ett brev som skickats till de liberala europaparlamentarikerna söker Federley stöd för sin kandidatur:

– Det är dags för en uppväxling. En ny fas för ALDE som kräver energi och övertygelse. Därför söker jag ert stöd på ALDE-kongressen i Budapest, för att leda gruppen som ordförande.

I brevet beskriver Federley de europeiska socialisterna och de konservativa som "politiskt korrupta", och menar att de liberala är de enda som inte har dragits mot de extrema ytterkanterna i det politiska spektrumet.

Fredrick Federley har varit europaparlamentariker sedan 2014 och är ledamot i EU-parlamentets utskott för miljö och hälsa. Centerpartiets valberedning har även föreslagit att Federley tar plats i partiets verkställande utskott vid Centerpartiets förbundsstämma i slutet av september.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024