Fredrik Persson föreslås som styrelseordförande för Svenskt Näringsliv

Valberedningen föreslår Fredrik Persson som ny styrelseordförande för Svenskt Näringsliv. Omröstningen kommer äga rum på Svenskt Näringslivs stämma den 24 maj. 

Fredrik Persson har ett långtgående engagemang i Svenskt Näringsliv och har sedan november 2017 agerat som ordförande efter att Leif Östling lämnade ordförandeposten. Han har bred näringslivserfarenhet och har varit VD för Axel Johnson AB. Idag är han styrelseordförande för Internationella Handelskammaren i Sverige och i JM. Han är också ledamot i Electrolux och Hufvudstadens styrelser. 

– Ska vi klara de många utmaningar Sverige står inför måste vi ha ett företagsklimat i världsklass. Svenskt Näringsliv spelar en avgörande roll för att driva på för att företag och företagsamma människor i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Jag ser fram emot att leda det arbetet vidare och bidra till ett stärkt och moderniserat Svenskt Näringsliv som kan flytta fram positionerna i samhällsdebatten ytterligare, säger Fredrik Persson, i ett pressmeddelande.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024