Fyra MP-ledamöter ställer inte upp för omval

Carl Schlyter, Valter Mutt och Annika Lillemets, som varit starka kritiker till sitt partis hållning i flera frågor, väljer att inte ställa upp i riksdagsvalet 2018. Karin Svensson-Smith väljer också att lämna rikspolitiken efter snart tio år i riksdagen.

Ola Hjalmarsson

– Partiet har tagit en riktning där vi inte längre står för de ideal som jag gick med för att genomdriva, och nu ligger vi väldigt långt ifrån det som jag vill stå för, säger Carl Schlyter till SVT Nyheter. 

Han har tillsammans med Mutt, Lillemets och Jabar Amin varit partiets hårdaste interna kritiker. De har bland annat varit starkt kritiska till att Miljöpartiet har gått med på att sälja Vattenfalls brunkolsverksamhet i Tyskland och till att partiet varit med och drivit igenom de strängare migrationsreglerna.

Jabar Amin säger till SVT Nyheter att han inte bestämt huruvida han kommer att ställa upp för omval.

Karin Svensson Smith, som är ordförande i Trafikutskottet, har också meddelat att hon inte kommer att ställa upp i nästa års riksdagsval. 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024