”Give them hell” Åkessons råd till partiet

Foto: Foto: SVT
Kristina Gauthier Reberg

FJÄRRKONTROLL. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson släppte inte politiken helt under sin sjuktid. I fredagens Skavlan på SVT berättade Jimmie Åkesson att han hade bett sitt parti att hålla honom informerad när han var hemma i Sölvesborg sjukskriven.

– Nu sjukskriver jag mig, men om ni tänker fälla regeringen vill jag veta det, hade han sagt till partikamraterna.

När det så kom ett sms som berättade att partiet tänkte rösta för Alliansens budget svarade Jimmie Åkesson ”Give them hell”.

– Jag misstyckte inte, berättade han i Skavlan.

Han klargjorde också att Sverigedemokraterna kommer fortsätta att ställa till det i politiken.

– Vi kommer att fortsätta på det här sättet. Om de andra partierna fortsätter att ignorera oss kommer de få ett helsike, sade Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson sjukanmälde sig till Riksdagsförvaltningen den 14 oktober förra året, och har sedan dess varit sjukskriven för utbrändhet. Den 1 april ska han börja arbeta igen, men hålla sig i bakgrunden till att börja med.

Partiledardebatten i riksdagen den 8 oktober var hans sista stora framträdande före sjukskrivningen.

– Jag gick på autopilot under partiledardebatten. Jag minns inte mycket av vad vi diskuterade, berättade Jimmie Åkesson i Skavlan.

 

Nämnda personer

Jimmie Åkesson

Partiledare Sverigedemokraterna
Studier i statsvetenskap, forskningspolitik, förvaltningsrätt, ekonomisk historia, filosofi, nationalekonomi och samhällsgeografi (Lunds uni. 1998-2005)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024