Göran Enander blir landshövding i Uppsala

Göran Enander, tidigare statssekreterare hos Åsa Romson på miljö- och energidepartementet, utses till ny landshövding i Uppsala län.

Ola Hjalmarsson

– Göran Enander har stor erfarenhet från länsstyrelsevärlden och mångårig erfarenhet av svensk förvaltning. Det är en tillgång som kommer att bli värdefull för Uppsala län och därför blev jag glad när Göran Enander tackade ja till att bli landshövding, kommenterar civilminister Ardalan Shekarabi (S) i ett pressmeddelande.

Enander kommer närmast från tjänsten som länsöverdirektör på länsstyrelsen i Skåne. Han var dessförinnan statssekreterare på miljö- och energidepartementet och har tidigare även varit förvaltningschef på Vetenskapsrådet samt generaldirektör för Skogsstyrelsen mellan åren 2003-2008.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024