Håkan Ceder ny ordförande för Allmänna arvsfonden

Efterträder Pernilla Baralt, statssekreterare hos Åsa Regnér, som ordförande för fonden.

Ola Hjalmarsson

– Jag är glad och stolt över att få leda arbetet i Arvsfondsdelegationen. Allmänna arvsfonden är en oerhört viktig resurs för att möjliggöra utvecklingsarbete i verksamheter för barn och unga, och på funktionshindersområdet, kommenterar Håkan Ceder i ett pressmeddelande.

Han har närmast tjänstgjort på socialdepartementet och har bland annat utrett barns och ungas rätt vid tvångsvård. Han har tidigare även varit departementsråd och chef för äldre- och handikappenheten samt chef för hälso- och sjukvårdsenheten i socialdepartementet.

Miriam Malmqvist efterträder Roger Mörtvik, statssekreterare hos Aida Hadzialic, som vice ordförande i Arvsfondsdelegationen. Miriam Malmqvist har närmast varit tillförordnad enhetschef på utbildningsdepartementet.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024