Hållbarhetschef för Billerudkorsnäs tar plats i koncernledning

Hållbarhet blir på Billerudkorsnäs en egen avdelning på koncernnivå från att tidigare ha varit del av kommunikationsavdelningen. Malin Ljung Eiborn tillträder tjänsten som chef för avdelningen den 1 oktober.

– Jag är väldigt glad för denna möjlighet och ser fram emot att nu kliva in i koncernledningen och få möjlighet att fortsätta utveckla hållbarhet som en stark drivkraft för vårt bolags utvecklingsresa, säger Malin Ljung Eiborn i ett pressmeddelande. 

Billerudkorsnäs har inte haft en avdelning på koncernnivå för att jobba med hållbarhet då kommunikationsavdelningen tidigare ansvarat för hållbarhetsfrågorna. Malin Ljung Eiborn blir därmed först i den nya rollen som hon kommer tillträda den 1 oktober. 

Eiborn har varit hållbarhetschef på Billerudkorsnäs sedan januari 2018 och då även ansvarat för public affairs. Hon kommer närmast från rollen som partner på kommunikationsbyrån Prime och har innan dess arbetat på Utrikesdepartementet. Hon är även utbildad jurist med inriktning EU-rätt. 

– Hållbarhet är idag kärnan i vår affär och den utvecklingen blir bara tydligare. Vi ska fortsätta ta täten och att inkludera hållbarhet som egen funktion i koncernledningen känns därför naturligt. Att Malin dessutom bidragit starkt till Billerudkorsnäs utveckling under sin relativt korta tid i bolaget gjorde beslutet att inkludera henne i koncernledningen enkelt, säger Petra Einarsson VD och koncernchef om Malin Ljung Eiborns nya roll i ett pressmeddelande. 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024