Helena Stålnert ny ordförande i Förvaltningsstiftelsen för public service-bolagen

Blir ordförande i Förvaltningsstiftelsen för Sveriges Radio AB, Sveriges Television AB och Sveriges Utbildningsradio AB.

Ola Hjalmarsson

– Helena Stålnerts samlade erfarenheter och bakgrund, däribland som nyhetsjournalist och ledare inom både public service och det privata näringslivet, utgör grund för den kompetens jag ser att uppgiften kräver. Den främsta är att värna public service oberoende, kommenterar kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) i ett pressmeddelande.

Helena Stålnert är och vd för kommunikationsbyrån Stålnert Kommunikation AB. Hon har tidigare arbetat som journalist och var bland annat chef för Aktuellt-redaktionen på SVT. Hon har även arbetat som kommunikationsdirektör på Saab och SSAB.

Hon tillträder den 1 januari 2016 och uppdraget sträcker sig till den 31 december 2019.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024