Hon efterträder V-profil i riksdagen

Regionpolitikern Malin Östh tar över Linda Westerlund Sneckers plats på Vänsterpartiets östgötabänk. 

Miranda Olsson

I juli meddelade Linda Westerlund Snecker, trafikpolitisk talesperson för Vänsterpartiet, att hon efter tio år lämnar riksdagen.

– Min demokratiska värnplikt är klar, sade hon då till P4 Östergötland.

Hennes plats på den östgötska riksdagsbänken kommer dock inte stå tom. In kliver i stället Malin Östh. 

”Jag ser fram emot uppdraget. Känner mig förväntansfull och laddad, men också ödmjuk, det är ett stort och fint uppdrag”, säger hon i ett uttalande till Altinget.

Östh har varit engagerad i kommunpolitiken i Söderköping och i regionpolitiken i Östergötland. 

”Jag har fjorton år som kommun- och regionpolitiker i bagaget och hoppas kunna ta med mig det perspektivet in i riksdagsarbetet. Läget i kommunsverige har varit besvärligt länge, men har under det senaste året verkligen eskalerat”, säger hon.

”Det har lagts omfattande varsel och nu genomförs historiskt stora nedskärningar i både min hemkommun och min region. Det är en pågående, och väldigt påtaglig, välfärdskris som pågår, allt för ofta i det tysta. Det måste vi prata mer om, på alla nivåer”.

Malin Östh kommer påbörja sitt riksdagsarbete efter riksmötets öppnande den 10 september.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024