Hon får ansvar över arbetsgivarpolitiken inom SKR

Caroline Olsson blir ny chef för avdelningen för arbetsgivarpolitik inom Sveriges kommuner och regioner. Hon tillträder sin nya tjänst i september. 

Ditte RoslundMarie Lundahl

Caroline Olsson har jobbat inom Sveriges kommuner och regioner (SKR) sedan 2009, bland annat som personalchef och ledarskapsstrateg. Sedan 2012 har hon varit sektionschef på avdelningen för arbetsgivarpolitik. Nu blir hon alltså chef för hela avdelningen. 

Vad vill du göra i din nya roll på SKR?

– Våra mål och vår inriktning ligger stadigt fast. Min uppgift blir att se till att vårt arbete svarar upp mot våra medlemmars behov. De står inför stora utmaningar nu och då är det viktigt att vi vässar vårt arbete och är lyhörda för det som händer, säger Caroline Olsson till Altinget.

Vilka är SKR:s viktigaste arbetsgivarpolitiska intressen som du kommer att syssla med?

– Att skapa stabila planeringsförutsättningar för kommunerna och regionerna. Att vi klarar kompetensförsörjningen och ekonomin, att vi kan teckna stabila kollektivavtal och samtidigt kan leverera bra tjänster. Det gäller att få ihop alla de intressena.

Ska ni se till att hålla nere kostnaderna?

– Det handlar om att skapa ansvarsfulla avtal som kommunerna och regionerna har möjlighet att klara av.

Vilka frågor är aktuella för dig i höst?

– Avtalsrörelsen, förstås. Men samtidigt så har vi hela post-corona. Kommunerna och regionerna har en hel del frågor som kommit upp i efterdyningarna av corona som vi behöver svara upp mot. Och vi måste utvärdera vilka lärdomar vi behöver ta med oss.

"Bred kompetens"

– Caroline Olsson har bred kompetens och gedigen erfarenhet av utvecklingsarbete, något som kommer att vara värdefullt för våra medlemmar. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Caroline Olsson i arbetet för att stärka SKR, säger Staffan Isling, vd för SKR, i ett pressmeddelande.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024