Inger Arenander till Svenska dagbladet

Radioprofilen Inger Arenander går till Svenska dagbladets nyhetsredaktion.

Johan Manell

Inger Arenander har lång erfarenhet av politikbevakning. Hon började som politikreporter på Ekot 1984. Hon var också med och startade Ekots lördagsintervju och har varit inrikespolitisk kommentator på Sveriges radio. I mars 2019 slutade hon på radion för att gå i pension. I somras kom hon tillbaka till lokalkanalen P4 Kristianstad på ett vikariat. Och nu har Svenska dagbladet värvat henne.

– Med den här rekryteringen får vi tillgång till en av landets absolut främsta intervjuare och stärker SvD:s politikbevakning ytterligare, säger tidningens redaktionschef Martin Ahlquist, i ett pressmeddelande.

Själv är Inger Arenander taggad på det nya jobbet.

– Jag kan inte tänka mig en mer spännande och intressant tid att följa svensk inrikespolitik än nu. Sverige brottas med stora och komplicerade frågor och redan pågår en skarp strid om hur landet ska styras efter nästa val, säger hon.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024