Altinget logo
Profile
Logga in
Logga in med SSOGlömt ditt lösenord?
Prenumerera
Om  
Sofia Wallström

Ivos generaldirektör avgår – blir vd för Lif

Sofia Wallström lämnar posten som generaldirektör för Ivo för att i stället bli ny vd för branschorganisationen Lif.

Foto: Magnus Fröderberg/Inspektionen för vård och omsorg
Linda Berglund

Sofia Wallström har varit generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg sedan 2019 och hennes förordnande skulle egentligen ha gått ut 2025. 

Under våren har Göteborgs-Posten rapporterat om intern kritik mot Ivos centrala styrning och ledning. Bland annat har anställda på Ivos Göteborgskontor i en extern granskningsrapport vittnat om en tystnadskultur och en hierarkisk styrning som inte tar till vara på deras kompetens.

Sofia Wallström slutar den 30 september för att i stället bli ny vd på branschorganisationen Lif. 

– Jag är oerhört glad att kunna välkomna Sofia Wallström som ny vd på Lif. Sofia har ett starkt driv och djup systemförståelse. Med Sofias expertis, breda nätverk och ytterst relevanta arbetslivserfarenhet ser vi att hon är helt rätt person att fortsätta leda Lif mot vår vision om att Sverige ska bli en ledande life science-nation i Europa och ledande inom Europa för patienters jämlika tillgång till moderna behandlingar, säger Emelie Antoni, styrelseordförande för Lif i ett pressmeddelande. 

Sofia Wallström leder också utredningen om nationella läkemedelslistan, ett uppdrag hon bett om att få lämna i och med sin nya roll.

Nämnda personer

Sofia Wallström

Generaldirektör IVO, ledamot Produktivitetskommissionen
Jurist

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024