Jonna Sima och Daniel Suhonen till Aftonbladets ledarsida

Jonna Sima kommer att börja som ordinarie ledarskribent och Daniel Suhonen som lördagskrönikör varannan vecka vid Aftonbladets ledarsida. 

Hedda Jakobsson

Aftonbladets ledarsida rekryterar Jonna Sima och Daniel Suhonen. Jonna Sima arbetar i dag på tidningen Arbetet som kulturredaktör. Hon har vid flera tillfällen vikarierat på Aftonbladets ledarsida, bland annat som redaktionssekreterarae 2016-2017. Jonna Sima har studerat vid kulturvetarlinjen och har en fil.kand i idéhistoria från Stockholms universitet. Jonna kommer att tillträda sin tjänst vid Aftonbladet den 26 mars. 

– I dag ökar ojämlikheten i Sverige trots att vi har en socialdemokratisk regering. Nästan all debatt handlar om invandring. Jag vill bidra till att den valdebatt vi nu går in i handlar om att minska de ekonomiska skillnaderna. Jag vill också föra in mer klimatfrågor, säger Jonna Sima till Aftonbladet. 

Daniel Suhonen är chef för tankesmedjan Katalys. Han har tidigare medverkat på ETC.s ledarsida och expressen kultur. Suhonen har bland annat arbetat som chefredaktör för de idépolitiska tidsskrifterna Tvärdrag och Tiden. Han har en fil.kand i sociologi och ekonomisk historia vid Stockholms universitet. Daniel kommer att tillträda sin tjänst vid Aftonbladet den 3 mars. 

– Att komma till Aftonbladets ledarsida är att komma hem. Jag lärde mig läsa och tänka med hjälp av Aftonbladets Dieter Strand, Gunnar Fredriksson, Olle Svenning och Lena Askling, säger Daniel Suhonen till Aftonbladet. 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024