Kungsbackatraktens biodlarförening får Kungsbackas miljöpris

Tog emot pris under invigningen av skördefesten på Tjolöholms slott.

Ola Hjalmarsson

Kungsbackatraktens biodlarförening tog emot priset och prissumman på 10 000 kr från Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M). Föreningen har varit aktiv i närmare 80 år.

Juryns framhöll bland annat att föreningens arbete bidrar till att upprätthålla den livsnödvändiga ekosystemtjänsten pollinering.

– Vi arbetar för att våra bin ska bli fler, eftersom de behövs för vår miljö och för den viktiga pollineringen, och vi arbetar också för att sprida kunskap om detta bland våra medlemmar och hos allmänheten. Vi ser att intresset för biodling ökar, fler yngre söker sig till föreningen och nu har vi till och med juniormedlemmar, kommenterar Marie-Louise Simonsson, ordförande för Kungsbackatraktens biodlarförening, i ett pressmeddelande.

 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024