Altinget logo
Profile
Logga in
Logga in med SSOGlömt ditt lösenord?
Prenumerera
Om  
Lars Vesterløkke

Lars Vesterløkke ny i Alrow Medias styrelse

Den avgående chefredaktören och vd:n för nyhetsbyrån Ritzau, Lars Vesterløkke, ersätter Anne Marie Kindberg i styrelsen för Alrow Media, som ger ut Altinget och Mondag Morgen. 

Lars Vesterløkke blir ny ledamot i Alrow Medias styrelse. 
Lars Vesterløkke blir ny ledamot i Alrow Medias styrelse. Foto: Ritzau Scanpix
Redaktionen

Från och med den 1 augusti 2024 tillträder Lars Vesterløkke som ny ledamot i styrelsen för Alrow Media. Vesterløkke är avgående chefredaktör och vd för nyhetsbyrån Ritzau, som han har varit chef för i 16 år.

Lars Vesterløkke, som är journalist, var tidigare programdirektör på DR under perioden 2001–2007. Han är ordförande för mediehuset Sermitsiaq på Grönland och börjar i augusti som konsult och coach på danska Beecon.

Lars Vesterløkke ersätter Anne Marie Kindberg som nyligen utsågs till ny vd för Alrow Media, som ger ut Altinget i de skandinaviska länderna och Mondag Morgen i Danmark med tillhörande tankesmedja.

Rasmus Nielsen, styrelseordförande och ägare av Alrow Media, säger om utnämningen:

”Lars Vesterløkke är erkänd för sina strategiska, kommersiella och redaktionella färdigheter och kommer att bidra med ytterligare, uppdaterad branschkunskap och -kompetenser till styrelsen. Både när det gäller användningen av artificiell intelligens, nya digitala möjligheter, produktpaketering och den skarpare konkurrenssituationen”.

Den nya styrelseledamoten säger:

”Alrow Media ger med sina många publikationer ett mycket viktigt demokratiskt bidrag till samhället. Jag skulle vilja bidra till detta, precis som jag har gjort i DR och Ritzau. Samtidigt är Alrow Media ett framgångsrikt mediehus som vuxit år efter år, medan flesta mediehus krympt. Men medievanor och annonskonsumtionen håller på att förändras, och det utmanar också Alrow Media. Det är en spännande utmaning”, säger Lars Vesterløkke.

Styrelsen består nu av Rasmus Nielsen, Lars L. Nielsen, Peter Normann, Christina Sulebakk och Lars Vesterløkke. 

Läs också

Nämnda personer

Lars Vesterløkke

konsult Beecon, styrelseledamot Alrow Media
snickare (1977), journalist (Danmarks Journalisthögskola 1987)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024