Ledarskribent ny talskrivare för Löfven

Aftonbladets ledarskribent Daniel Swedin blir talskrivare åt Stefan Löfven (S).

Efter föräldraledigheten kliver Daniel Swedin, 36, in i rollen som talskrivare åt statsministern. Han tillträder på posten den 14 april.

Swedin kommer närmast från Aftonbladet som ledarskribent. På frågan om hur pass oberoende han har varit i sin roll som skribent för tidningen, i och med att han nu tar värvning hos Socialdemokraterna, säger Swedin att han alltid i huvudsak har varit oberoende journalist.

– Jag skulle beskriva mig som väldigt oberoende. Jag har ingen bakgrund i socialdemokratin, jag har alltid velat vara journalist i huvudsak. Det tror jag också man kan se i mina texter. Där finns en kritik mot socialdemokratin. Därför blev jag lite förvånad när de frågade mig, säger han till Aftonbladet.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024