Om  
Lisa Bjurwald

Lisa Bjurwald ny politisk redaktör för VLT

Vestmanlands Läns Tidning, VLT, värvar ledarskribenten och författaren Lisa Bjurwald. I början av oktober tillträder hon som ny politisk redaktör.

Lisa Bjurwald tillsammans med VLT:s chefredaktör och ansvarige utgivare Daniel Nordström.
Lisa Bjurwald tillsammans med VLT:s chefredaktör och ansvarige utgivare Daniel Nordström.Foto: Kenneth Hudd/VLT
Miranda Olsson

Efter att Dagens industri i våras rekryterade VLT:s politiska redaktör Matilda Molander till ledarredaktionen har jakten på hennes efterträdare pågått.

Nu står det klart att det blir Lisa Bjurwald, författare och tidigare ledarskribent på Dagens Nyheter, som tar över. I en intervju med VLT säger hon att hon ser fram emot att bevaka ”tongivande lokala frågor i Västerås och runtom i Västmanland”.

– Tidningens ledarsida har de senaste åren blivit bland de viktigaste liberala rösterna i landet och står med sina klassiskt frihetliga värderingar i skarp kontrast till den politiska utvecklingen på många andra håll, säger hon.

Mellan 2017 och 2019 var Lisa Bjurwald chefredaktör för Författarförbundets tidning Författaren. Hon har även varit redaktör och delägare i Medievärlden.

– Jag är mycket glad över att vi har värvat Lisa Bjurwald. Hon är inte enbart en stark röst, hon är också en mycket driven och skicklig journalist, säger VLT:s chefredaktör och ansvarige utgivare Daniel Nordström.

Lisa Bjurwald tillträder sin nya tjänst den 2 oktober.

Nämnda personer

Lisa Bjurwald

Politisk redaktör Vestmanlands Läns Tidning (VLT)
Statsvetenskap med krishantering (Försvarshögskolan och Uppsala uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024