LRF:s nya branschchef

Ingrid Eiliertz, i dag chef för Livsmedelskedjan och exportenheten på Jordbruksverket, är Lantbrukarnas riksförbunds (LRF)  nya branschchef. Hon tillträder i mitten av juni.

Eilertz, som är utbildad veterinär, har lång erfarenhet av olika chefsuppdrag. Hon har tidigare bland annat varit avdelningschef för avdelningen för djurskydd och hälsa på Jordbruksverket och Sveriges veterinärchef (CVO).

– Det skall bli jätteroligt att komma till LRF vilken är en mycket spännande organisation med det viktiga samhällsuppdraget att verka för en konkurrenskraftig hållbar livsmedelsproduktion i Sverige. De gröna näringarna är en grundförutsättning för detta, något som blivit än tydligare i dessa tider, säger Eilertz i ett pressmeddelande. 

Sju av åtta branscher

Eilertz blir chef över LRF:s alla branscher, bortsett från LRF skogsägarna. I dag ligger alla branschavdelningarna på olika enheter inom LRF, men som ny chef samlas sju av åtta branscher under Eilertz. Detta för att göra arbetet mer effektivt.  

– Det är en helt nyinrättad tjänst för att utveckla branschsamarbetet inom LRF. Med den erfarenhet och kompetens som Ingrid besitter är hon som gjord för uppdraget. Ingrids långa erfarenhet av de gröna näringarna kommer att vara till stor nytta i arbetet med att utveckla LRF:s branschverksamhet, säger LRF:s vice vd Anders Holmestig.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024