Altinget logo
Profile
Logga in
Logga in med SSOGlömt ditt lösenord?
Prenumerera
Om  
Martin Melin

Martin Melin återvänder till riksdagen

Nu står det klart att Martin Melin (L) kommer att ersätta Carl B Hamilton (L) som riksdagsledamot för Liberalerna. ”Jag hoppas kunna göra skillnad för att öka friheten i Sverige”, säger Martin Melin i ett pressmeddelande.

Nu får Martin Melin återvända till kammaren.
Nu får Martin Melin återvända till kammaren.Foto: Axel Hyttnäs Telin, Fredrik Sandberg/TT
Albin Bohlin

Altinget har tidigare uppmärksammat att Martin Melin står näst på tur för att ersätta Carl B Hamilton när Karin Karlsbro har beslutat sig för att fortsätta som EU-parlamentsledamot. Under tisdagen meddelade Liberalerna att Martin Melin kommer att tillträda som statsrådsersättare. Han har tidigare tjänstgjort som riksdagsersättare, något som gav mersmak.

– Efter att ha doppat tån som riksdagsledamot i några månader ser jag fram emot att få komma tillbaka till riksdagen. Jag hoppas kunna göra skillnad för att öka friheten i Sverige, inte minst genom att fler känner sig trygga i sin vardag, säger Martin Melin i ett pressmeddelande.

Lina Nordquist, Liberalernas gruppledare, ser Melins erfarenheter som en tillgång i riksdagsarbetet. Ännu är det inte klart vilket utskott han tar plats i. 

– Martins engagemang i medmänniskor, hans erfarenheter som polis och hans lagbyggande förmågor är alla värdefulla i Liberalernas framtidsbygge för Sverige.

Martin Melin tillträder under tisdagen, den 22 augusti.

Läs också

Nämnda personer

Martin Melin

Riksdagsledamot (L), talesperson i polisfrågor
Polisexamen (Polishögskolan, 1993)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024