Mikael Ribbenvik blir generaldirektör för Migrationsverket

Migrationsverkets vikarierande gd får fortsatt förtroende och har blivit förordnad till myndighetschef för de kommande sex åren.

Johan Manell

Ribbenvik har lång erfarenhet av asyl- och migrationsfrågor och har tidigare jobbat som bland annat rättschef och operativ chef vid Migrationsverket. Han började sin karriär vid myndigheten 1999. Sedan 2016 har han varit vikarierande generaldirektör.

– Jag ser fram emot att få leda Migrationsverket de kommande åren. Migration är en av de stora frågorna i samhället och det är viktigt att vi kan genomföra vårt uppdrag på ett effektivt och ansvarsfullt sätt i en tid av förändringar inom området, säger Mikael Ribbenvik, i ett pressmeddelande.

Utnämningen av Ribbenvik presenterades av Regeringen vid en presskonferens under fredagen.

– Jag har stort förtroende för Mikael Ribbenvik och är säker på att han kommer att fortsätta utveckla myndigheten på ett bra sätt, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S).


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024