Miljontals europeiska facebook-konton exponerade

KORTNYTT. Facebookuppgifter från totalt 2,7 miljoner personer i EU-länder har i samband med skandalen kring analysföretaget Cambridge Analytica hamnat i orätta händer.

Amanda Bergland

En talesperson från EU-kommissionen har meddelat att de har mottagit ett brev från Facebook som bekräftar att informationen felaktigt hamnat hos analysföretaget Cambridge Analytica, det meddelar Reuters.

"Facebook bekräftade till oss att data från totalt upp till 2,7 miljoner européer eller personer i EU för att vara mer exakt har oriktigt delats med Cambridge Analytica", uppger talespersonen.

Det var bland annat Guardian och New York Times som i mars avslöjade att Cambridge Analytica fått tillgång till 50 miljoner Facebookprofiler och deras data. Enligt en Sifo-undersökning har en femtedel av alla svenskar sedan skandalen uppgett att de överväger att avsluta sina konton på Facebook. 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024