Miljöpartister blir politiska vildar

Två miljöpartister hoppar av partiet i Håbo kommun efter ett budgetbråk, rapporterar P4 Uppland.

Johan Manell

Den så kallade Håboalliansen bestående av M, KD, C, L och MP har kommit överens om en rambudget. Sverigedemokraterna kommer att rösta för förslaget och partiet skickade tillsammans med Moderaterna ut ett pressmeddelande om beskedet.

Det fick Miljöpartiet i Håbo att gå i taket. De vill inte driva igenom sin budget med stöd av SD.

Det vill däremot fortfarande kommunfullmäktigeledamoten Marie Nordberg (MP) och ersättaren Christian Nordberg (MP).

– De är ett politisk parti precis som alla andra även om de har rötterna i ett väldigt fult brunt näste. Jag tycker det är lite sandlåda måste jag säga, säger Marie Nordberg till P4.

Vildar

Därför väljer Marie och Christian Nordberg nu att lämna MP, men kommer att sitta kvar som politiska vildar. Vilket den lokala ledningen i Håbo är helt okej med.

– Om de vill sitta kvar som politiska vildar då får de göra det. Jag utgår från att även om de inte företräder Miljöpartiet i dag så kommer de att arbeta för en grön politik eftersom de har gjort det i så många år, säger Ulrika Lundblad, ordförande för MP i Håbo.

I och med SD:s stöd kommer budgeten att gå igenom utan MP:s röster.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024