Om  
Tonje Brenna

Norges nya arbetsmarknadsminister ska stärka arbetslinjen

Socialdemokratiska Arbeiderpartiets nya arbetsmarknads- och inkluderingsminister Tonje Brenna har som främsta uppgift att få fler i arbete och stärka arbetslinjen.

Axel Hyttnäs Telin

Tonje Brenna har under de senaste två åren varit kunskapsminister, men har nu fått en annan portfölj efter statsminister Jonas Gahr Støres ministerrockad.

Statsministern har berättat vad hennes främsta uppgift blir som ny arbetsmarknads- och inkluderingsminister.

– Hennes uppdrag är tydligt: Att få fler ut i arbete och inkludera fler i arbetslivet, sade Jonas Gahr Støre vid en pressträff.

– 650 000 människor står utanför arbetslivet, och Tonje ska arbeta för att stärka arbetslinjen.

”Konstig motsättning”

I en intervju med norska Altinget berättar Tonje Brenna om varför arbetslinjen är så viktig.

– Att ha ett jobb att gå till – att ha en intäkt, en lön att leva på – det är viktigt för individen. Det andra vi vet, är att det också är väldigt viktigt för samhället, för vi behöver fler händer och huvuden för att lösa uppgifterna, säger Brenna.

– Det tredje är att om inte tillräckligt många jobbar, så har vi inte heller pengar till att finansiera dem som inte kan jobba. Därför tycker jag att det är en lite konstig motsättning som en del politiker tar upp, särskilt på vänstersidan.

Nämnda personer

Tonje Brenna

Norges arbetsmarknads- och inkluderingsminister (Arbeiderpartiet)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024