Ny chef för Statens konstråd

Regeringen har utsett en ny direktör för Statens konstråd som tillträder i oktober.

Josefin Lingström

Ny direktör är Patrick Amsellem. Han är sedan 2012 chef för Skissernas museum vid Lunds universitet. Amsellem har doktorerat i konstvetenskap och arkitekturhistoria vid New York University. 

– Jag ser fram emot att tillsammans med Statens konstråds medarbetare bygga vidare på Konstrådets rika traditioner och nyskapande arbete. I all sin mångfald kan konst synliggöra och aktivera miljöer. Samtidigt har den förmågan att reflektera över dagsaktuella frågor, sociala förhållanden, historia och minnen. Konst i offentliga rum ska vara en angelägenhet för alla. Den kan göra publiken till medskapare och stimulera till samtal och möten som bidrar till det offentliga samtalet och demokratin, säger Amsellem i ett pressmeddelande.

Statens konstråd är en statlig myndighet och bland annat ska myndigheten beställa och förvärva samtidskonst till statens byggnader och andra lokaler för statlig verksamhet. De har även ett tillsynsansvar. Myndigheten har i dagsläget cirka 30 anställda.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024