Om  
Johanna Davén

Ny gs för IOGT-NTO-rörelsen ideell förening

Johanna Davén blir ny generalsekreterare för IOGT-NTO-rörelsen ideell förening med verksamhet i Sydostasien, Östafrika, på Balkan och i Sverige.

Anders Gustafsson

– Vi vill stärka samhällen som kämpar mot våld orsakat av alkohol och droger och jag ser även att vi måste fortsätta det viktiga arbetet att alkoholsäkra svenskt bistånd. Medvetenheten om att alkohol hindrar utveckling behöver öka, säger Johanna Davén i ett pressmeddelande.

Kim Reenaas är fortfarande gs för IOGT-NTO i Sverige. IOGT-NTO-rörelsen ideell förening är en separat organisation för internationell biståndsverksamhet och påverkan. Det är IOGT-NTO, Ungdomens nykterhetsförbund, Junis och Nykterhetsrörelsens scoutförbund som står bakom.

Davén kommer senast från en tjänst som administrativ chef på Evangeliska frikyrkan, EFK. Hon har läst företagsekonomi vid Stockholms universitet och har en teol kand från Örebro teologiska högskola.

Nämnda personer

Johanna Davén

Generalsekreterare IOGT-NTO-rörelsen
Företagsekonomi (Stockholms uni.), teol. kand. (Örebro teologiska högskola)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024