Oppositionsråd avstod vaccin – lämnar i förtid

Johanna Beijer (S), oppositionsråd i Sölvesborg väljer att inte ställa upp för omval till kommunalråd. Beijer uppger själv att avgången inte har något att göra med hennes tidigare beslut att avstå coronavaccin. 

Johanna Beijer utsågs till oppositionsråd i Sölvesborg för mandatperioden 2019–2022. I höstas fick hon utstå hård partikritik då hon gått ut offentligt sitt val att avstå att vaccin vilket hon först motiverade med att hon hade antikroppar. Några dagar senare menade hon att beslutet i själva verket berodde på en pågående borreliainfektion. Uttalandet ledde till att Socialdemokraterna Blekinge portade Beijer från alla politiska möten. 

Enligt henne är skälet till avgången att politiken tar för mycket tid.

– Det här är ett beslut som har mognat fram under ganska lång tid. Politik tar mycket tid och det ska konkurrera med det övriga livet, så jag har mognat i beslutet att jag inte kör fyra år till, säger Johanna Beijer (S) till SVT Nyheter Blekinge.

Beijer lämnar samtliga kommunala uppdrag den 28 februari men kommer fortsatt vara partimedlem och sitta kvar i regionen mandatperioden ut. Det står ännu inte klart vem som ska efterträda henne. 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024