Årets första riksdagsdebatt: Energifrågan och Kristerssons jakt på breda samarbeten

På onsdagsförmiddagen möttes partiledarna för en debatt om bland annat energifrågan. Årets första riksdagsdebatt, men Annie Lööfs sista varpå hon också tackades av med tal och presenter från partiledarkollegorna. Se sändningen i efterhand här.

Ebba Busch (KD) nickar instämmande när Annie Lööf (C) blickar tillbaka på den gångna Allianstiden. 
Ebba Busch (KD) nickar instämmande när Annie Lööf (C) blickar tillbaka på den gångna Allianstiden. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Redaktionen

Sista debatten

– Det är svårt att inte bli berörd av att stå här i dag, inleder Annie Lööf sitt anförande.

Efter 16 år i riksdagen har det blivit dags för Centerledarens sista debatt i kammaren.

– Jag vill använda dessa minuter till att säga tack, säger hon och börjar med att tacka Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna för det tidigare Allianssamarbetet.

Mellan 2011–2014 var Annie Lööf näringsminister i Fredrik Reinfeldts andra regering.

Den breda mitten

– Jag är också tacksam för det blocköverskridande samarbete som lade grunden för januariavtalet och som gjorde att Sverige efter valet 2018, och en historiskt lång regeringsbildning, kunde få en regering på plats, säger Annie Lööf och beskriver det som en styrka att samlas ”i mitten av svensk politik”.

Centerledaren tackar då också Miljöpartiet, och Socialdemokraterna.

– Tillsammans genomförde vi många viktiga reformer, säger Annie Lööf.

Hon riktar sig även till riksdagen, och beskriver en tacksamhet för de samarbeten och överenskommelser som gjorts i kammaren under åren, bland annat i Natoprocessen.

– Tack igen för alla minnen, för alla raka debatter, för konstruktiva samarbeten. Tack för den här tiden, avslutar Annie Lööf.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024