Om  
Per-Anders Sunesson

Per-Anders Sunesson ny ambassadör mot människohandel

Regeringen beslutar att Per-Anders Sunesson blir Sveriges första ambassadör för arbetet mot människohandel.

Ola Hjalmarsson

Per-Anders Sunesson är jurist och tjänstgör som enhetschef på Socialdepartementet. Han har tidigare också arbetat på justitiedepartementet där han jobbade med brottsoffrens ställning i den straffrättsliga processen, och på Socialstyrelsen där han var ansvarig för tillsynen över hälso- och sjukvård samt socialtjänsten.

– Sverige är en stark röst i världen för jämställdhet och mänskliga rättigheter. Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Att inrätta en ambassadör för arbetet mot människohandel är ett led i detta, säger utrikesminister Margot Wallström i ett pressmeddelande.

I sin nya roll kommer Per-Anders Sunesson att föra en dialog med andra länders regeringar och myndigheter med syfte att skapa samarbeten kring frågor som rör människohandel.

Nämnda personer

Per-Anders Sunesson

Departementsråd

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024