Om  
Per Gudmundson

Per Gudmundson vikarierar som Lidingömoderat

Ledarskribenten och Kristdemokraternas tidigare presschef Per Gudmundson ska göra Lidingö till en förebild för resten av landet.

Foto: Kristdemokraterna, Jonas Ekströmer/TT
Miranda Olsson

Mellan 2019 och 2020 var Per Gudmundson presschef för Kristdemokraterna. 

Nu har han rekryterats som kommunikatör och politisk strateg av Moderaterna i Lidingö stad. Tjänsten är ett föräldravikariat.

– Per är en verklig topprekrytering med sin gedigna erfarenhet som uppskattad opinionsbildare och debattör. Han är skicklig både med pennan och på att läsa in sig på aktuella politiska frågor, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) i ett pressmeddelande. 

Sveriges blåaste kommun?

Som ledarskribent, bland annat i Svenska Dagbladet 2007–2018, har Per Gudmundson varit en central figur i den politiska debatten i många år. 2020 var han med i uppstarten av tidningen Bulletin.

– Opinionsbildning är det jag brinner för och att nu få möjlighet att ta steget in i kommunpolitiken på Lidingö för att arbeta med opinion och påverkan är ett stort förtroende och en fantastisk möjlighet att samla nya erfarenheter, säger Gudmundson som vill göra Lidingö till en förebild för resten av landet.

– Den moderata politiken på Lidingö i allt ifrån synen på ordning och reda till återhållsamt bostadsbyggande och värnandet av kultur och historia stämmer väl överens med hur jag önskar att hela landet skulle styras. Hela Sverige borde vara som Lidingö, säger Per Gudmundson.

Enligt partiet är Lidingö efter valet Sveriges blåaste kommun då M, med stöd av SD, styr tillsammans med det lokala Lidingöpartiet. 

Nämnda personer

Per Gudmundson

Politisk strateg och kommunikatör, Moderaterna i Lidingö stad

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024