Pingstledare avgår efter anklagelser

Daniel Alm, föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan, avgår efter anklagelser om maktmissbruk. Det handlar också om ett fall där ”en relation till en kvinna gått för långt”, skriver han på Facebook.

Anders Gustafsson

Daniel Alm har lett samfundet Pingst FFS sedan 2016. På sitt personliga Facebookkonto skriver han att en tidigare kvinnlig medarbetare i tisdags hade konfronterat honom med anklagelser.

”Det som har varit har uppfattats på ett sätt av mig och på ett annat av medarbetaren. Det finns ytterligare ett fall i mitt liv där en relation till en kvinna gått för långt och jag beklagar och skäms över mitt agerande. Jag förstår att mitt uppdrag som föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan är omöjligt att fullfölja och fortsätta med.”

Tillsätter utredning

Richard Svensson som är verksamhetsledare på Pingst nationellt, säger till Sändaren att man har tillsatt en extern, oberoende utredning.

– Vi har varit i kontakt med Arbetsgivaralliansen och sedan agerat på deras råd kring vilka aktörer vi kommer jobba vidare med kring det här, säger han.

Pingst – fria församlingar i samverkan, samlar 430 församlingar med runt 85 000 medlemmar.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024