Om  
Alice Bah Kuhnke
Virginijus Sinkevičius

Presidiepost för Bah Kuhnke

Den svenska EU-parlamentarikern Alice Bah Kunhke (MP) har blivit vald till vice ordförande för den gröna gruppen i parlamentet.

Albin Bohlin

– Som vice ordförande vill jag dela med mig av den gröna nordiska medvinden till mina andra gröna kollegor. Vi miljöpartister är extremhögerns motpol och har ett stort ansvar att upprätthålla en progressiv klimatpolitik och mänskliga rättigheter i EU, säger hon i ett pressmeddelande.

Den tidigare kommissionären med ansvar för för miljö, hav och fiske, litauiske Virginijus Sinkevičius, valdes in i EU-parlamentet vid årets val och blir också vice ordförande för den gröna gruppen.

Totalt har gruppen sju vice ordförande, vilka tillsammans med de två ordförandena, tyskan Terry Reintke och nederländaren Bas Eickhout, utgör gruppens styrelse.

Nämnda personer

Alice Bah Kuhnke

Europaparlamentariker (MP), vice ordförande för den gröna gruppen i EU-parlamentet, ledamot i partistyrelsen
fil. kand. statsvetenskap (Stockholms uni., 2003)

Virginijus Sinkevičius

Vice ordförande för den gröna gruppen i EU-parlamentet
Fil. kand i nationalekonomi och sociologi (Aberystwyth University, 2012)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024