Psykiatriker nomineras till ordförande för Läkarförbundet

Sofia Rydgren Stale, idag andre vice ordförande i Svenska Läkarförbundet, föreslås som ny ordförande efter Heidi Stensmyren. 

Sofia Rydgren Stale, nuvarande andra vice ordförande och överläkare i psykiatri, föreslås av valberedningen till ordförandeposten. Hon har ett långt fackligt engagemang bakom sig som började i  Sveriges yngre läkarförening Östra Skåne där hon var vice ordförande.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta mer tillsammans med våra lokal- och yrkesföreningar och kanske involvera våra medlemmar på ett bättre sätt för att kunna påverka och nå framgång för läkarkåren. Det är tillsammans vi blir starka, säger Sofia Rydgren Stale till Läkartidningen.

Besviken vice ordförande

Som Altinget tidigare rapporterat går nuvarande ordförande Heidi Stensmyren vidare till att bli ordförande för Världsläkarförbundet istället. 

Vice ordförande Karin Båtelson uttrycker besvikelse över att inte bli nominerad.

– Det var lite oväntat med tanke på alla nomineringar som jag har. Men man har inte alltid valberedningen med sig, säger Karin Båtelson till Läkartidningen.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024