Rättviseförmedlingen lägger ner

Organisationen har under nio år arbetat för att bredda rekrytering inom olika branscher. Framförallt för att minska mansdominansen bland rekryteringar.

Josefin Lingström

Rättviseförmedlingen grundades av Lina Thomsgård, som då var pr-konsult. Syftet var att öka medvetenheten kring att bredda mångfalden inom företag och få branscher att rekrytera utanför sina egna nätverk. Organisationen har under åren också fungerat som en arbetsförmedling.

– Målet har hela tiden varit att inte längre behöva finnas. När vi blickade inför 2019 så kände vi att så mycket av det vi har velat göra har börjat hända alldeles på egen hand, det har dykt upp en hel branch. Då kände vi att nu är det dags att lägga ner, säger Rättviseförmedlingens ordförande Seher Yilmaz till Kulturnyheterna.

2014 lanserade organisationen Rättviseräknaren som på ett enkelt sätt tar fram jämförbar statistik kring vilka som syns och hörs i nyhetsmedia i dag. För utveckling och lansering fick Rättviseförmedlingen 3,2 miljoner i utvecklingsstöd från Vinnova.

2015 tog organisationen fram en lista med 334 med personer som kunde rekryteras till styrelser och insynsråd på uppdrag av Kulturdepartementet.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024