Redaktionschef lämnar – ”på tiden”

Magnus Alselind har meddelat att han kommer att lämna sin tjänst som redaktionschef på Expressen efter 17 år, men han kommer inte att lämna tidningen helt.

Magnus Alselind lämnar Expressen efter 25 år. 
Magnus Alselind lämnar Expressen efter 25 år. Foto: Olle Sporrong/Expressen
Albin Bohlin

Magnus Alselind har varit Expressens redaktionschef i 17 år, men han har arbetat för tidningen i 25 år. I förra veckans avsnitt av Expressens mediepodcast ”Lägg ut!” berättade han att han kommer att sluta.

– Det är svinduktiga nyhetsmänniskor som jobbar kvar och en ledning som jag har stort förtroende för, så jag ser fram emot att följa utvecklingen, som det är på tiden att jag ger plats för, säger han till Journalisten.

Alselind kommer att starta ett eget bolag, men kommer ändå att skriva för Expressen. Det är ännu inte bestämt vem som kommer att ta över efter honom när han slutar om ungefär en vecka.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024