Regeringen utser nomineringspersoner för Karolinska

Göran Bexell och Cecilia Schelin Seidegård får i uppdrag av regeringen att utse fyra ledamöter till styrelsen för Karolinska institutet.

Ola Hjalmarsson

Göran Bexell, seniorprofessor i etik och tidigare rektor för Lunds universitet, och Cecilia Schelin Seidegård, landshövding i Gotland, ska lämna förslag på fyra externa ledamöter till den nya styrelsen för Karolinska.

Regeringen utsåg tidigare i höstas fyra av ledamöterna i styrelsen, som leds av ordföranden Mikael Odenberg.

– Styrelsen har en viktig roll och ett stort ansvar för att fatta strategiska och svåra beslut kring lärosätets utveckling och fortsätta med det pågående förändringsarbetet för att återupprätta förtroendet för Karolinska institutet efter Macchiarini-skandalen. Nomineringspersonerna har nu ett mycket viktigt arbete framför sig, kommenterar Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024