Regeringen utser sju nya ambassadörer

Nya ambassadörer till Mexiko, Demokratiska republiken Kongo, Sudan, Tjeckien, Kuba samt Bosnien och Hercegovina. 

Ola Hjalmarsson

Anders Hagelberg blir ny ambassadör i Sarajevo. Han är för närvarande ambassadör i Pretoria, Sydafrika, och har tidigare varit ambassadör i Luanda samt chef för UD:s Afrikaenhet.

Annika Thunborg utses till ambassadör i Mexiko. Hon kommer närmast från tjänsten som biträdande chef på UD:s enhet för nedrustning och icke-spridning. Hon har tidigare tjänstgjort vid representationen i Genève och som samordnare i Ministerkansliet.

Cecilia Björner blir ambassadör vid den Heliga stolen (Vatikanen) och till Malta, med stationering i Stockholm. Hon tjänstgör för närvarande som utrikesråd för internationellt utvecklingssamarbete och har bland annat varit ambassadör för anti-terrorism och ambassadör i Budapest.

Maria Håkansson blir Sveriges nya ambassadör i Demokratiska republiken Kongo. Hon är för närvarande chargé d'affaires vid ambassaden i Kigali. Hon har tidigare tjänstgjort vid ambassaden i Helsingfors och vid FN-representationen i New York.

Hans Henric Lundqvist utses till ny ambassadör i Khartoum, Sudan. Han tjänstgör idag som biträdande chef för UD:s enhet för internationellt utvecklingssamarbete och har tidigare tjänstgjort vid Sveriges ambassad i Kabul, Afghanistan.

Viktoria Li blir Sveriges nya ambassadör i Tjeckien. Hon är för närvarande generalkonsul i Shanghai och hon har tidigare tjänstgjort vid ambassaderna i Zagreb, Rom och Peking.

Jonas Lovén blir ny ambassadör i Kuba. Han är idag biträdande chef på UD:s Amerikaenhet och har tidigare tjänstgjort vid ambassaderna i Bogotá, Washington och Rom.

Samtliga nya ambassadörer tillträder i september i år.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024