S-ledamots konto ville slänga ut kvinna från Sverige

Ett flashbackkonto tillhörande riksdagsledamoten Sultan Kayhan (S) användes för att försöka kasta ut en kvinna från Sverige, rapporterar Aftonbladet.

Johan Manell

Inlägget som publicerades på Flashback 2012 inleds med meningen "Jag behöver hjälp med att skicka hem någon”. Anledningen skulle vara att kvinnan varit "otrogen och legat runt". 

Kontot tillhör Sultan Kayhan (S), men hon menar att det har lånats ut till en vän som skrivit inlägget. Men denne vän har inte Aftonbladet inte fått prata med. 

I tidigare blåsväder

Kayhan har tidigare uppmärksammats för att ha varit närvarande på en middag med en företrädare för den ultranationalistiska organisationen Grå vargarna.

Hon har också synts kampanja i Turkiet inför valet 2018 på en plats där väljarna ska vara själva och ta valsedlarna. Något som är förbjudet enligt svensk lag. Vid det tillfället närvarade också Mikail Yüksel (C) som senare uteslöts ur Centerpartiet. 

Läs också: Toppnamn i Centerpartiet utesluts


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024