Sahlgrenskas direktör utsedd till ordförande i vårdkompetensråd

Ann-Marie Wennberg Larkö, professor sjukhusdirektör för Sahlgrenska universitetssjukhus, är ny ordförande i det nationella vårdkompetensrådet. 

Det var i september som Socialstyrelsen blev ombedd av regeringen att inrätta ett nationellt vårdkompetensråd, där de ska samordna, kartlägga och effektivisera kompetensförsörjningen inom hälso- och sjukvården. Enligt ett beslut från regeringen har Wennberg Larkö utsetts till ordförande i rådet. 

– Kompetensförsörjningen i sjukvården är en nyckelfråga för att klara de utmaningar vi står inför – men också för att kunna utnyttja de nya möjligheter som vi utvecklar medicinskt och tekniskt. Sjukvården har aldrig haft så mycket att erbjuda sina patienter som i dag, men vi kan inte arbeta på samma sätt som vi gjort tidigare, säger Wennberg Larkö i en kommentar på Sahlgrenska universitetssjukhusets webbplats. 
 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024